Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV3 visar sexreklamen

Publicerad: 29 Mars 2011, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:54

Den sågade sexreklamen från Jack & Jones visas på TV3:s webb-tv i Sverige.


Ämnen i artikeln:

TV3

Under gårdagen fick Jack & Jones hård kritik för sin nya reklamfilm som tydligt anspelar på sex.

Filmen - som hittills anmälts över 60 gånger till Reklamombudsmannen - visas inte bara på Jack & Jones sajt utan också i TV3:s webb-tv.

Enligt MTG:s presschef Max Lagerbäck finns inga planer på att stoppa reklamfilmen trots de upprörda känslor som filmen orsakat.

Diskuterade ni filmens innehåll innan ni valde att visa den?

– Vi granskar alla reklamfilmer som vi visar ur ett juridiskt perspektiv. Dessutom har vi våra egna interna rutiner. Den nu aktuella filmen har passerat båda dessa nålsögon. Det är dock på sin plats att klargöra att den version vi visar är en 15 sekunders version. Inte den längre version som nu figurerar i media, säger Max Lagerbäck till dagensmedia.se.

Tycker ni att reklamfilmen är kontroversiell?

– Vi har kommit fram till att filmen kan visas. Vad vi tycker eller inte tycker om en reklamfilm är därefter ointressant, men rent generellt kan sägas att om en annonsör säljer kläder så bör den ha rätt att visa dem i sin marknadsföring. Utöver det överlåter vi till annonsören att diskutera innehåll och syfte med reklamen.

Kommer ni överväga att sluta visa filmen?

- Nej.

<iframe title="YouTube video player" width="442" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/Pso4AgYrHkE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.