Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 värvar TV4:s stjärnsnickare Björn Christiernsson

Publicerad: 17 april 2015, 08:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

UPPDATERAD. Dagens Media kan berätta att Björn ”Snickar-Björn” Christiernsson – Martin Timells kollega i ”Äntligen hemma” – blir TV3:s stora byggprofil i flera nya program.


Ämnen i artikeln:

TV3TV4

Björn Christiernsson är en av de mest kända profilerna i TV4:s långkörare ”Äntligen hemma” som sedan 1997 har hjälpt svenska folket att fixa själv hemma.

Han är även entreprenör i det egna bolaget BCWW som säljer snickarkläder riktade till barn.

Nu, kan Dagens Media berätta, väljer Björn Christiernsson att lämna TV4 och Martin Timell för att i stället gå till konkurrenten TV3.

Där ska han medverka i en rad olika program, med start i höst.

– Det känns jättebra. Jag kan inte berätta så mycket om detaljerna än, om vilka serier vi ska göra, men jag kan bekräfta att vi ska göra flera olika nya produktioner, säger Karin Stjärne, programdirektör på MTG TV, till Dagens Media.

Karin Stjärne beskriver Björn Christiernsson som ”en av Sveriges starkaste byggprofiler”.

– Jag har jobbat med Björn förut, när jag var på TV4, och jag har alltid gillat hans nyfikenhet, han ser både stora och små lösningar och är verkligen intresserad av hur familjen har det.

– Björn är omtyckt och har lätt att komma ut till svenska folket. Det är ingen ”von oben”-programledare, utan en snickare som hjälper till.

Martin Timell tycker att det är roligt att Björn Christiernsson nu får synas mer i rutan, även om det är hos en konkurrent.

– Jag är jätteglad över att Björn har fått ett jobb som han gillar. Han fick inte jobba så mycket som han ville hos TV4 och han måste ju försörja sig, så det här är jättekul för Björn, säger Martin Timell till Dagens Media.

Vad tror du om Björns möjligheter att bära upp ett eget program i konkurrentkanalen?

– De är jättestora. Björn är en jättebra kille som har vana av att göra bra tv, och jag önskar verkligen honom all lycka till hela vägen.

Martin Timell berättar att han och Björn Christiernsson har jobbat ihop i ”säkert tio år”. Det är ännu inte klart om och i så fall hur han ska ersättas i programmet.

Martin Timell har dock inga planer på att lämna ”Äntligen hemma”.

– Det är faktiskt väldigt roligt fortfarande. Jag är nästan förvånad över det själv.

Björn Christiernsson säger till Dagens Media att han inte vill ge några kommentarer i nuläget.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.