söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 storsatsar på krim

Publicerad: 6 augusti 2018, 08:47
Uppdaterad: 6 augusti 2018, 18:28

Hasse Aro återvänder till TV3. Foto: Press

UPPDATERAD. TV3 storsatsar på brott genom att införa "Krimtorsdag" – Med nya Efterlyst och Hasse Aro som grundpelare.

Ämnen i artikeln:

TV3Efterlyst

JN


Den 30 augusti gör Hasse Aro comeback med långköraren ”Efterlyst” som då åter igen gör entré i TV3:s tablå.

Under hela hösten kommer torsdagarna att fyllas av krim på tv-kanalen. Dagen har döpts till ”Krimtorsdag” och inleds med Efterlyst, för att sedan fortsätta med en dokumentär om ett aktuellt svenskt brottsfall.

- Fantastiskt roligt att vara tillbaka på TV3 och att få vara en del av den här stora satsningen på krimbevakning. Jag har förstått att Efterlyst varit saknat av både tittare och brottsutredare. Nu tar vi tillbaka tätpositionen igen, säger Hasse Aro om sin återkomst till programmet, som har hela 51 säsonger bakom sig.

Efterlyst kommer att sändas live från Stockholm med poliser och experter i studion, samt vara på plats där brotten händer runt om i Sverige.

LÄS MER: Hasse Aro berättar om Efterlyst 2.0

Camilla Rydbacken är programchef på Nordic Entertainment Group Sverige:

– Efterlyst är ett jättestarkt program och när vi fick tillbaka Hasse Aro så var det en självklarhet att återföra det in i vår tablå, säger hon till Dagens Media.

Det nya efterlyst kommer att skilja sig lite från tidigare säsonger, men Camilla Rydbacken vill inte avslöja några detaljer:

– Tittarna kommer att känna igen sig, så mycket kan jag säga. Det är som Hasse Aro säger: Vi rapporterar inte bara om brotten, utan vi löser dem. Programmet kommer att gå tufft åt brottslingarna där tittarnas engagemang är till stor hjälp för polisen. Med våra experter blir det också intressanta fördjupningar.

Varför är det just krim som ni satsar på?

– Krim har länge varit en del av TV3 och det känns därför extra spännande att få in genren i tablån igen. Denna typ av innehåll går samtidigt starkt digitalt på Viafree och Viaplay. Med Krimtorsdag vill vi lansera en helhet för våra tittare. säger Camilla Rydbacken.

Direkt efter Efterlyst sänds TV3 Dokumentär, som ger fördjupningen och förklaringen till några av de grövsta brotten i Sveriges samtid. TV3 inleder med ”Döden i Arboga” om Johanna Möllers och hennes medbrottslings dåd. Andra fall är bland andra mordet på Lisa Holm, seriemördaren Peter Mangs och mordet på miljonärspappan i Förlösa. Under rubriken Krimtorsdag kommer TV3 även att visa den nya säsongen av Trolljägarna med Robert Aschberg och Frida Boisen.

– Vi har stora förhoppningar på Krimtorsdagen, som har en tydlig paketering, starka format och bjuder tittarna på spännande innehåll, avslutar programchefen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev