Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 slogs om ”The voice”

Publicerad: 24 augusti 2011, 09:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Dagensmedia.se kan avslöja att TV3 var först ut att förhandla om ”The Voice”, men kom aldrig överens med Talpa. Istället gick formatet till TV4 medan TV3 hann före i rutan med ”True Talent” - ett liknande talangprogram.


Ämnen i artikeln:

The VoiceMTG TVTV3TV4

Igår var det premiär för TV3:s storsatsning ”True Talent” och det omtalade programmet lyckades vinna slaget om de unga tittarna. 

Formatet, som har tagits fram och producerats av Mastiff, har påståtts vara ett plagiat av Talpas ”The voice”, som TV4 köpt rättigheterna till.

Dagensmedia.se kan nu berätta att även TV3 ville ha det holländska formatet "The voice" och var först att förhandla.

– TV3 och Talpa kom inte överens rörande ”The voice”. Samtalen med TV4 startade efter det, säger Thomas Notermans, talesperson för Talpa Media till dagensmedia.se.

Max Lagerbäck, presschef för MTG TV:

– Det stämmer, och ingår i vårt jobb, att föra diskussioner med olika produktionsbolag i vår jakt på ett nytt spännande talangformat. Vårt val föll på Zodiaks ”True Talent” eftersom det passade våra behov väl och skiljde sig mest från andra talangtävlingar på tv.

Plagiatanklagelserna har tidigare avvisats av både MTG TV och Mastiff, men Thomas Notermans tillägger att Talpa följer upplägget av ”True Talent”-formatet noggrant. Han har inga synpunkter på gårdagens sändning av programmet eftersom han inte har sett det.

– Varje framgångsrik internationell tv-producent måste hela tiden vara redo att försvara sina rättigheter på alla marknader. Så är det för Talpa, tillägger Thomas Notermans.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

The VoiceMTG TVTV3TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News