Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 riktar strålkastaren mot orättvisor

Publicerad: 11 augusti 2011, 06:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Robert Aschberg, Jenny Gourman, Ami Hedenborg och Sanna Lundell. De leder TV3:s nya samhällsprogram "Sanning & konsekvens".


Ämnen i artikeln:

MTGTV3

"Sanning & konsekvens" har premiär i höst och går ut på att avslöja orättvisor och missförhållanden för att ge den enskilda människan upprättelse.

I åtta avsnitt ska programledarna Robert Aschberg, Jenny Gourman som bland annat arbetat som reporter i Efterlyst, Ami Hedenborg som varit reporter i bland annat Studio Ett samt frilansjournalisten Sanna Lundell som gör programledardebut avslöja "myglare, fuskande företag och tveksamma förehavanden".

– Vi ska göra ett samhällsprogram som precis som de flesta samhällsprogram visar på saker inte som bra. Jag vill inte slå på stora trumman och säga att vi ska komma med stora avslöjanden, det blir bara larvigt. Vi ska göra lite vad vi kan för att sätta dit idioter, säger Robert Aschberg till dagensmedia.se.

Robert Aschberg jämför programmet med "Insider" som han var programledare för under flera år.

– Det är i den traditionen fast vi breddar det och tar in fler duktiga reportrar. Vi strävar efter att göra något i stil med "Uppdrag granskning" och "Kalla fakta" men på ett annat sätt.

På vilket sätt kommer programmet bli annorlunda?

– Vi inte är färdiga med det första programmet än så vi vet faktiskt inte exakt vad fan det ska bli av det.

Robet Aschberg lovar dock att utnyttja sin programledarroll i Radio1.

– Jag ska utnyttja mitt radioprogram skamlöst för att vi ska nå ut i två etermedier med programmet.

"Sanning & konsekvens" produceras av Strix.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTGTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News