Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV3 optimistiska inför hösten

Publicerad: 7 augusti 2012, 12:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:15

När TV3 går ut med sina trailers för höstens tv-tablå står tiden i fokus. Enligt MTG TV:s programdirektör Fredrik Lundberg är detta en del i att göra tablåstrategin mer tydlig.


Ämnen i artikeln:

TV3

– Vi är så klart fulla av tillförsikt inför hösten. Det känns spännande och jag är ödmjukt optimistiskt. Vi har många bra program på gång, säger Fredrik Lundberg till dagensmedia.se.

Under våren har dagensmedia.se i flera artiklar skrivit om att TV3 tappar tittartidsandelar. Enligt Fredrik Lundberg har dock detta vänt under sommaren, då tittarna har hittat tillbaka till kanalen.

– Sommaren har gått bra. I juli var vi det största kommersiella kanalhuset och TV3 visar positiva trender i juli och augusti. Det gör att vi hoppas att den positiva trenden ska hålla i sig under hösten, säger Fredrik Lundberg och fortsätter:

– Vi ska bibehålla den positiva trenden genom att vara konsekventa i vår tablåläggning. Sedan svänger det ju alltid, och man ska vara försiktig med att säga att allt kommer att vara jättebra framöver, men det finns skäl att vara försiktigt optimistisk.

För att markera denna konsekventa tablåläggning går kanalen nu ut i två trailers som ska hjälpa tittarna hitta rätt bland programmen.

– Trailarna är jättebra. De visar på att programmen håller en hög kvalitet och att vi har en medveten tablåstrategi. Det spelar ingen roll hur bra programmen är om tittarna inte hittar till dem. Ett av våra bekymmer har varit att tittarna varit osäkra, säger Fredrik Lundberg.

I trailarna står tiden i fokus, och en av dem spelar med konceptet från den amerikanska filmen "Måndag hela veckan".

– Vi vill göra det tydligare för tittarna att varje veckodag innebär en ny spännande upplevelse på TV3. Det är inte samma sak hela tiden, säger Fredrik Lundberg.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.