Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 gör dramaserie med Peter Stormare

Publicerad: 10 juni 2015, 12:00
Uppdaterad: 5 februari 2016, 12:40

Peter Stormare är stjärnan i TV3:s och Viaplays nya dramaserie ”Black Widows”.


Ämnen i artikeln:

ViaplayMTGTV3

MTG TV presenterar idag tv-husets nya programsatsningar under ett mingel i centrala Stockholm.

När minglet startar kommer ett klipp med Peter Stormare att visas, där den svenske Hollywood-stjärnan berättar om den nya serien ”Black Widows”.

– Jag vill bara säga att jag är oerhört glad att TV3 satsar på drama. Det är helt enormt och det enorma är även att jag får vara med på denna banbrytande resa vad gäller TV3 och häftiga dramer, säger han.

”Black Widows” bygger på ett finskt kriminal- och relationsdrama från 2014, som är tv-kanalen Nelonens mest framgångsrika serie någonsin.

Tittarna får följa tre väninnor som planerar en hämnd på sina män. Utöver tre skandinaviska kvinnliga huvudrollsinnehavare kommer Peter Stormare att ha en bärande roll i serien.

Inspelningarna av ”Black Widows” – som ska bestå av åtta entimmesavsnitt – börjar i juli.

– Det kommer att bli ett spännande projekt att jobba med och jag är ivrig att få komma igång, säger Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Serien är ett samarbete mellan MTG TV i Sverige, Norge och Danmark, och ska visas i alla nordiska länder.

– "Black Widows" är den perfekta dramaserien. Drama över de nordiska gränserna har blivit allt populärare de senaste åren och här har vi ett vinnande dramakoncept för flera plattformar i flera länder, säger Morten Mogensen, innehållschef för MTG TV i Skandinavien, i ett pressmeddelande.

Jakob Mejlhede, utvecklingschef på MTG TV i Norden:

– Vi har länge letat efter det perfekta projektet för ett samarbete mellan tv-kanalerna och Viaplay och vi tror att "Black Widows" kommer att fånga publikens intresse både linjärt och online.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViaplayMTGTV3

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev