söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV3 får nytt utseende

Publicerad: 12 april 2017, 12:38
Uppdaterad: 12 april 2017, 12:38

Bild 1/6  "I och med den här omgörningen blir det en tydlig struktur för vad det är för innehåll och vart du ser det", säger Suzanne Mathson, kommunikationsdirektör på MTG.

Från och med i morgon på skärtorsdagen möts TV3:s tittare av en ny grafisk design.


HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Kanalen får helt nytt utseende med både nytt typsnitt och ny grafik, samtidigt presenteras även en ny ljudlogga.

– Det känns jättespännande att byta ut en hel grafik för en hel kanal, säger Suzanne Mathson, kommunikationsdirektör på MTG Sverige till Dagens Media.

Vad är anledning till att ni byter utseende på TV3?

– Det är ett tag sedan vi bytte utseende och vi har funderat över hur vi ska göra om grafiken. Hur vi ska visa vad vi står för, att vi är en kanal för hela Sverige, säger Suzanne Mathson och fortsätter:

– I och med den här omgörningen blir det en tydlig struktur för vad det är för innehåll och vart du ser det. Vi ville ha en ren och och tydlig grafik med fokus på Sverige.

Från och med i morgon gestaltas TV3 med bilder från hela Sverige. Bilderna från Jönköping, Ulricehamn, Varberg, Ljungby, Malmö och Eriksberg i Göteborg är först ut och kommer visas i reklamavbrotten. Fler bilder från städer runt om i landet kommer även tas de närmaste månaderna i syfte att skapa en igenkänningsfaktor.

Varför är det viktigt för TV3 att skapa den här igenkänning hos folk?

– Vi sänder ju program som svenska folket gillar och det är sätt att rama in kanalen med bilder och visa att vi är för dig, där du är. Vi är inte någon unik storstadskanal.

Gruppen som har arbetat med uppdateringen av TV3:s grafiska profil består av Mia Eriksson, marknadschef på MTG och Anna Munkenberg, Anna Munkenberg, exekutiv creative director och MTG:s creative service team.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev