Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV3 delas i 20 regioner nästa år

Publicerad: 30 Maj 2011, 09:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:06

TV4 skördar stora framgångar med sin regionala försäljning. Nu ska även TV3 delas upp – på 20 regioner.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonKanal 5TV3TV4

Dagens Media har i flera artiklar berättat om framgångarna för TV4 Sverige – vars tillväxt slår TV4:s rikssälj med råge.

Länge har det inte varit frågan om, utan när, konkurrenterna TV3 och Kanal 5 ska utöka antalet regioner för att tillåta mer lokal annonsering.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar att MTG:s Sverigechef Manfred Aronsson under en kapitalmarknadsdag gav beskedet: TV3 hoppas kunna erbjuda kanalen lokalt i 20 regioner i Sverige i början av 2012.

I dagsläget är antalet regioner endast sex.

Även Kanal 5, som i dagsläget har fyra regioner, har en utökning nära förestående. I en intervju med Dagens Media sade vd:n Jonas Sjögren nyligen:

– Det ligger inte fem år fram i tiden, utan snarare på andra sidan årsskiftet.

På de lokala annonsmarknaderna betyder detta ännu hårdare konkurrens för den traditionellt sett dominerande morgonpressen. Som Dagens Media tidigare berättat tog morgonpressen 2010 för första gången hem mindre än hälften av investeringarna på de lokala annonsmarknaderna, något som beror på ökad konkurrens från internet och tv.

Läs hela artikeln om de lokala annonspengarna i DM Plus.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.