Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"TV3 är på rätt väg"

Publicerad: 28 september 2012, 13:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

MTG TV:s vd Joachim Nordlind om TV3-krisen, rekryteringsprocessen och varför rollen som intäktsdirektör försvinner.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Efter några månaders inkörningsperiod tar Joachim Nordling nu över som permanent vd för MTG TV.

– Jag är stolt och glad, men också ödmjuk inför uppgiften. Mina månader som tillförordnad har stärkt min vilja att leda MTG TV, och har gett mig en bättre syn på vilka möjligheter vi har framöver, säger Joachim Nordlind till dagensmedia.se.

MTG TV har under lång tid lidit av dåliga tittarsiffror för paradkanalen TV3. Inför hösten har MTG jobbat hårt med TV3:s tablå och marknadsföring, och enligt Joachim Nordlind är känslan positiv så här i början av höstsäsongen.

- Man får inte glömma att vi jobbar med en bred och sammantaget mycket framgångsrik portfölj av kanaler, men självklart är TV3 en viktig motor i ambitionen att öka hela MTG TVs tittarandelar och räckvidd. Hösten har dock börjat bra, vi tar andelar i primetime, med tre program med över 500 000 tittare den senaste veckan, och det är det primära just nu, säger han och fortsätter:

- Vi har en lång resa kvar med TV3, men nu tycks det ändå som att vi är på rätt väg. Vi har jobbat hårt för bättre framförhållning i programprocesser och att skapa en tydligare och mer konsekvent tablåstrategi för TV3, vilket nu syns i rutan och gör avtryck på tittarsiffrorna. Det är viktigt att inte vara kortsiktiga och spretiga utan konsekventa och uthålliga i hur vi jobbar.

Joachim Nordlind var tidigare intäktsdirektör på MTG. Den roll försvinner ur organisationen, i samband med att MTG separerar säljavdelningarna för radio och tv, vilket dagensmedia.se tidigare berättat om.

Mats Nyman, tidigare nationell försäljningschef, blir ny försäljningsdirektör på MTG TV och Tomas Baccocoli får motsvarande roll på MTG Radio.

Det har tidigare spekulerats att Aftonbladets tidigare vd har erbjudits jobbet som vd för MTG TV, men att hon har tackat nej. Joachim Nordlind säger sig inte ha ahft någon insyn i rekryteringsprocessen.

– Rekryteringen har skötts av en extern konsult, jag vet inte vilka kandidater som har varit aktuella.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev