Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV10 ersätter ZTV

Publicerad: 16 Juni 2010, 18:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

MTG:s nya sportkanal tar över ZTV:s plats. "Ambitionen är att TV10 ersätter ZTV i samtliga nät", säger MTG:s presschef Per Lorentz till Dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonTV10TV6

Som Dagensmedia.se tidigare har berättat har MTG TV:s ungdomskanal ZTV hängt löst under en längre tid.

På frågan om hur lanseringen av nya sportkanalen TV10 påverkar ZTV:s framtid svarade MTG-chefen Manfred Aronsson för ett par veckor sedan:

– ZTV överväger vi fortfarande vad vi ska göra med. Detta är en signal att vi satsar på en annan typ av kanal, och gör TV6 till vår ungdomskanal. Det återstår att se vad vi gör med ZTV.

Nu skriver Resumé att kanalen, som länge dragits med vikande tittarsiffror, läggs ned i sommar och ersätts med TV10. Samtidigt ska TV6 styras om och rikta in sig på - den något yngre - målgruppen 15-34 år.

Per Lorentz, presschef på MTG, bekräftar uppgifterna till viss del när Dagensmedia.se når honom på onsdagskvällen.

– ZTV lever kvar. Men ambitionen är att TV10 ersätter ZTV i samtliga nät. Oklart när det sker. Vi för dialog med samtliga operatörer om det.

Ok, och ZTV lever kvar i webb-tv och på nätet?

– Tills vidare.

ZTV startades redan 1991 och har skolat många i dag framträdande tv-profiler. För ett par år sedan gjorde MTG en kraftsamling, med nya egenproduktioner, för att försöka hitta tillbaka till den gamla storhetstiden.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonTV10TV6

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.