Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Tv:s revansch är monumental"

Publicerad: 15 september 2010, 08:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

TV4 firar 20 år i etern. Vd Jan Scherman minns åren som gått, inte minst Tony Irvings flirt med världens starkaste man i "Let's Dance".


Hur ska ni fira?

– Som det anstår en 20-åring som dödförklarats minst lika många gånger, och som alltjämt lever i högönsklig välmåga. Med glimten i ögat, överraskningar och gott att äta och dricka.

Några särskilt minnesvärda ögonblick?

– Svårt att säga. Alla stora nyhetshändelser, stora underhållningsprogram, alla avslöjanden, alla skratt och att vi med hjälp av svenska folket har samlat in miljarder till olika ändamål. Jag glömmer inte svenska handbollslandslagets EM-guld mot Tyskland i Globen och när Tony Irving stötte på Magnus Samuelsson i ”Let's dance”.

Hur ser du på tv:s utveckling dessa år?

– Positivt. Bill Gates, Steve Jobs och alla som predikat tv:s undergång har haft ganska fel. Tv:s revansch under 2010 är monumental.

Hur vill du att TV4-Gruppen utvecklas framöver?

– Vi ska fortsätta satsa stenhårt på det vi tror på - kvalitet, engagemang och mångfald - men också att våga prioritera bort sådant som inte är lönsamt. Vi ska fortsätta vara ledande på att erbjuda tv på alla plattformar.

Är du kvar när det är dags att fira 25 år?

– Ha ha, den frågan har jag fått många gånger på olika sätt, inte minst från Dagens Media. Låt oss nöja oss med att konstatera att Dagens Medias vd slutade före mig.

Synnöve Almer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev