Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-profilen Karin Lindström till Amazon Prime Video

Publicerad: 9 september 2021, 14:30

Karin Lindström lämnar reklambyrån Nord DDB för att gå till Amazon Prime Video.

Foto: Magnus Ragnvid

Karin Lindström (före detta Stjärne) lämnar Nord DDB för att bli head of originals Norden på Amazon Studios. Samtidigt görs ytterligare en rekrytering.


Ämnen i artikeln:

Karin StjärneNord DDB

I tv-världen är Karin Lindström (före detta Stjärne) ett välkänt ansikte. Genom de 25 år hon har varit aktiv i branschen har hon hunnit bocka av arbetsplatser som Endemol Shine, MTG TV och TV4. Bland de produktioner hon har arbetat med finns Masterchef, Big Brother, Lego Masters, Mästarnas Mästare, Beck, Kalifat, Björnstad och Beforeigners.

I februari rapporterade Dagens Media att hon rekryterats till Nord DDB för att hitta nya programsatsningar. Men det skulle visa sig bli en hyfsat kort sejour på reklambyrån. Nu står det nämligen klart att hon går till Amazon Prime Video för att bli head of originals Norden.

Tjänsten som hon tillträdde den sista augusti utgår från Stockholm, men hon rapporterar till Georgia Brown som är chef för Amazon Originals i Europa. 

Samtidigt plockar Amazon Prime Video Andreas Hjertø från Nent för att bli principal, content acquisition Norden. I det uppdraget ligger att identifiera och säkra det bästa lokala innehållet för den nordiska publiken. Han rapporterar till Martin Backlund, head of content UK/IE och Norden. 

De två rekryteringarna beskrivs i ett pressmeddelande som en del av en satsning på lokalproducerat innehåll och förvärvat nordiskt innehåll.

Dagens Media har sökt Karin Lindström men fått besked av Amazon Prime Videos svenska PR-byrå Wenderfalck att hon avböjer intervjuer just nu.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Karin StjärneNord DDB

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev