Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-profil anklagas för olämpligt beteende: "Är uppriktigt ledsen"

Publicerad: 21 februari 2019, 16:49

En känd tv-profil anklagas för att bland annat använda sig av härskartekniker. Profilens beteende ska vara så pass allvarligt att medarbetare har lyft frågan som ett arbetsmiljöproblem, uppger källor till Dagens Media.


Under metoo-hösten 2017 uppmärksammades flera fall av olämpligt beteende och trakasserier på svenska mediebolag. Trots att flera arbetsplatser har infört nya rutiner och nolltolerans mot kränkande behandling av kollegor anklagas nu ännu en tv-profil för olämpligt beteende gentemot medarbetare.

På grund av profilens olämpliga beteende, bland annat användande av härskartekniker, ska kollegor, enligt Dagen Medias källor, se till att byta pass för att inte behöva arbeta tillsammans med profilen. Problemet ska ha pågått under en längre tid. 

Idag, torsdag, ska det ha hållits ett krismöte kring ärendet på tv-kanalen.

Profilens chef vill inte kommentera uppgifterna, utan skriver i ett mejl:

”Interna personalfrågor som rör medarbetare kommenterar vi i regel inte av respekt för inblandade”. 

Inte heller företagets HR-ansvarige vill kommentera uppgifterna utan skriver följande i ett mejl till Dagens Media:

”Vi är måna om att ha en bra arbetsmiljö för alla medarbetare. Jag känner mig trygg med att vi har välfungerande och skärpta rutiner på plats och vi  arbetar metodiskt med arbetsmiljöfrågor i alla delar av verksamheten. Däremot kommenterar vi som regel inte personalfrågor”. 

Tv-profilen själv är ångerfull när Dagens Media når hen, och skriver i ett sms:

"Att jag uppträtt på ett sätt så att någon arbetskamrat blivit sårad eller känt sig nonchalerad är jag uppriktigt ledsen över, det har aldrig varit min avsikt. Den feedback jag har fått har jag tagit till mig."

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.