fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-konflikten går vidare – hos Konkurrensverket

Publicerad: 21 september 2017, 13:29
Uppdaterad: 21 september 2017, 14:02

Com Hem har svarat på anmälan till Konkurrensverket – nu påpekar Discovery sakfel i yttrandet.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryCom hemKonkurrensverket

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Mitt under rådande konflikt kom beskedet att Discovery anmälde Com Hem/Boxer till Konkurrensverket för "missbruk av dominerande ställning".

Efter den rekordlånga konflikten enades till slut parterna om ett nytt avtal. Men trots det går Discoverys anmälan till Konkurrensverket vidare och efter att Com Hem under förra veckan svarat kontrar nu Discovery med sakfel påi distributörens yttrande till myndigheten.

" Discovery Networks Sweden AB har granskat Com Hems inlämning till Konkurrensverket den 15 september 2017. Discovery har noterat att Com Hems inlagor är vilseledande och faktiskt felaktigt i flera avseenden", skriver Discovery i ett yttrande som inkom till Konkurrensverket under gårdagskvällen.

Discovery anmärker på sammanlagt sex områden, däribland frågor som dominerande ställning och hur budperioden har gått till.

I Com Hems svar på Discoverys anmälan skriver man bland annat att "det ska understrykas att Com Hem inte har någon dominerande ställning. Den frågan kan dock lämnas därhän eftersom Com Hems agerande under alla omständigheter inte kan anses utgöra ett missbruk även om Com Hem skulle inneha en dominerande ställning".

Ett uttalande som Discovery menar är direkt felaktig.

" Com Hem hävdar att den inte har en dominerande ställning. Detta uttalande är felaktigt. Som framgår av tidigare inlägg till Konkurrensverket råder ingen tvekan om att Com Hem/Boxer har en dominerande ställning, både på den relevanta tv-affärsmarknaden och på den relevanta konsumentmarknaden. Denna slutsats gäller även under den bredaste tänkbara marknadsdefinitionen".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev