Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Tv-husen står inför en svår strukturomvandling"

Publicerad: 27 december 2013, 08:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:52

Dagens Media låter olika branschprofiler lista sina höjdpunkter under 2013. Här listar Johan Eidmann, vd på mediebyrån Bizkit, sina viktigaste mediehändelser.


1. Den snabbt ökande konsumtionen av rörlig bild men som samtidigt sker på så många olika plattformar. Det gör det komplext för den linjära tv:n att hävda sig hos konsumenterna om de inte har ett urstarkt innehåll som dessutom konsumeras direkt. Tv-husen står inför en svår och kanske i viss mån smärtsam men samtidigt spännande strukturomvandling.

2. Den tekniska och ibland rent matematiska utvecklingen av digitala annonsköp och annonshantering har utvecklats snabbt under flera år men eskalerade ytterligare under 2013. RTB är ett exempel på detta.

3. Det var intressant med Berlusconis uttåg ur politiken samtidigt som han är en så dominerande medieägare i Italien. Hur kommer han att klara av att balansera medieposition när han nu är ute ur den formella makteliten och är bitter. Blir han klåfingrig eller håller han sig borta?

4. Att Sverige missade att kvalificera sig till Fotbolls-VM får negativa konsekvenser för de flesta medier under 2014. Tittarsiffrorna kommer att vara höga och det kommer att skrivas massor kring världsmästerskapet ändå. Men intresset och medietrycket hade varit betydligt högre om Sverige deltagit, och annonspengarna blir färre. Vi får nöja oss med ett OS i MTG för första gången i februari och ett långt valår som kulminerar söndagen den 14 september.

Läs fler listor över året som gått:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.