Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-bråket mellan Discovery och Telia: ”Förhandlingar pågår”

Publicerad: 6 mars 2020, 08:11

Förhandlingar pågår mellan Discovery och Telia.

Foto: Janne Næss

Telia och Discovery har ännu inte nått en lösning – fortsatt svart i rutan för Teliakunder.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryTelia

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Tv-konflikten mellan Discovery och Telia är inne på sin fjärde dag. Sedan 08.00 den 3 mars har Telias kunder inte kunnat titta på Kanal 5 och nio andra Discoverykanaler. 

När Dagens Media ringer Telias presschef Irene Krohn för att höra om hur förhandlingarna fortlöper säger hon att läget är oförändrat.

– Vi jobbar för att få till en lösning. Men tyvärr finns det ingen ny information i dagsläget, säger Irene Krohn. 

Liknande svar ger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery.

– Förhandlingarna pågår och det är vi på Discovery glada för. Vi vill nå en lösning, för allas bästa, säger han till Dagens Media. 

Exakt vad det är som Discovery och Telia förhandlar om vill inte någon av parterna avslöja. Däremot har båda sagt att det bland annat handlar om hur Discoverys kanaler ska distribueras på olika plattformar. Telia vänder sig emot att bland annat allsvenskan inte kommer att sändas linjärt. 

Det är inte första gången som Discovery legat i konflikt med Telia. Även i juni 2017 strandade förhandlingarna mellan de båda parterna. Hösten 2017 brakade förhandlingarna mellan Discovery och Com Hem samman och vintern 2016 pågick en konflikt mellan tv-huset och Telenor.

Så sent som i julas havererade även konkurrenten TV4:s förhandlingar med Com Hem vilket ledde till ett utdraget tv-bråk där det var släckt i rutan från den 11 december till den 20 december. 

Tv-bråket mellan Discovery och Telia

08.00 den 3 mars släcks Discoverys kanaler för Telias kunder.

Omkring 770 000 svenska Teliakunder berörs. 

Släckta kanaler linjärt: Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev