torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-bråket löst: TV4 och Com Hem överens

Publicerad: 20 december 2019, 18:48

Nu är det klart – Com hems kunder får tillbaka TV4 lagom till julhelgen.

På fredagskvällen lyckades TV4 och Com Hem enas om ett nytt avtal. Det innebär att 1,6 miljoner hushåll får tillbaka TV4 under helgen.

Ämnen i artikeln:

TV4Tele2Casten Almqvist

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Vart tredje hushåll i Sverige har varit utan linjära TV4-sändningar sedan natten till onsdagen förra veckan. Några dagar senare släckte Com Hem även ned streamingtjänsten C More. Det eftersom TV4 och Com Hem inte lyckats komma överens om nya villkor för ett framtida samarbete.

Men efter att ett muntligt avtal nu träffats står det klart att alla Com Hem- och Boxer-kunder kommer att återfå TV4 och C More till helgen.

– Jag är oerhört glad över att vi äntligen har nått en muntlig överenskommelse med TV4. Jag förstår att våra kunder är besvikna över ur de har drabbats av detta den senaste veckan, och vi kommer nu jobba dag och natt för att få det nya avtalet på plats. Det är tydligt att många av våra kunder saknar TV4 och oroar sig inför julens tv-tittande. Därför känns det skönt att vi nu kommit framåt i våra samtal, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen, i ett pressmeddelande.

Uppgifterna bekräftas av TV4 i ett sms till Dagens Media:

– Det har varit tuffa men konstruktiva förhandlingar under eftermiddagen och kvällen. Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More. Det är också ett välkommet besked för föreningslivet runtom i Sverige att Bingolottos uppesittarkväll ser ut att kunna sändas som planerat. Vi kommer att återkomma med mer information så snart överenskommelsen är färdig, säger Casten Almqvist, vd TV4.  

Förutom att tittarna drabbats av konflikten har även TV4:s annonsörer förlorat räckvidd. Enligt en analys från mediebyrån IUM har TV4 därför förlorat miljontals kronor dagligen.

Mer om konflikten

Förhandlingarna mellan TV4 och Com Hem har brutit samman 

”Regeringens enda utväg är att sätta delningen av Telia på 'fast track'”  

TV4 om Com Hems bojkott: ”Skamlöst”  

Tele2: ”Viveka Hansson - det handlar om alla era nyhetssändningar framöver”  

”Kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen”
Tittarras i TV4 efter nedsläckningen
Fortsatt svart i rutan – Com Hem bjuder in TV4 till nytt möte
Tele2 ratar TV4:s ”julklapp”
Experterna om TV4-haveriet: ”Djupt olyckligt för annonsörerna” 

TV4 släckt för miljontals
Avtalskonflikten mellan Com Hem och TV4 trappas upp 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev