Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tv-bolagen rekryterar inför hösten

Publicerad: 7 augusti 2017, 12:00
Uppdaterad: 7 augusti 2017, 14:40

Många nya namn och roller när tv-bolagen MTG och Discovery stärker upp bemanningen.

Både MTG och Discovery knyter till sig nya namn och växlar upp efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

MTGDiscovery Networks

I vad som beskrivs som en offensiv satsning på svenskproducerad underhållning har Discovery Networks värvat Anne Appelberg och Pontus Alsing som exekutiva producenter, meddelar tv-bolaget idag.

Anne Appelberg har produktioner som Paradise Hotel, Du är vad du äter och Faddergalan i ryggen, medan Pontus Alsing tidigare arbetat med program som Veckans brott, Ex och the beach, Gladiatorierna och Idrottsgalan.

– Anne och Pontus är superkompetenta, respekterade och erfarna innehållsmakare med utvecklad känsla för vad som skapar riktigt bra underhållning, både på traditionella plattformar och nya. Vi är väldigt glada att hälsa dem välkomna till vår fantastiska programavdelning, säger Axel Eriksson, program- och innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden, i en kommentar till förvärven.

Tv-bolagets profil Adam Alsing kommer numera även han kunna titulera sig som exekutiv producent vid sidan av sin programledarroll.

– Adam är en av Kanal 5:s – och landets – skickligaste och mest älskade programledare och kommer ha sitt huvudfokus på den rollen. Men han är också en av Sveriges vassaste innehållsmänniskor. Adam har grundat produktionsbolag, utvecklat och producerat en lång rad TV-succéer, och har en unik erfarenhet som programledare från alla kommersiella TV-hus, från Sveriges största radiokanaler och en av landets största podcasts. Det känns otroligt lyxigt att nu få in ännu mer av Adams kreativitet och erfarenhet i programverksamheten, kommenterar Axel Eriksson.

MTG värvar från Discovery

Även MTG berättade på måndagen att bolaget stärker upp sin innehållsavdelning med tre nya rekryteringar.

Karin Krafft kommer från och med den 4 september att ta över Karolina Stallwoods tidigare roll som tablå- och inköpschef.

Joakim Franke går samma månad in som ny exekutiv producent på MTG Sverige. På hans resumé finns produktioner som Ullared, Breaking News och Ett jobb för Berg.

Dessutom börjar Maria Schultz som ny programanalytiker.

Samtliga kommer närmast från Discovery Networks Sweden.

– Det är otroligt kul att de bästa i branschen lockas av MTG och den spännande satsning vi har på gång. Vi ökar investeringarna i höstens tablå, fortsätter satsningen på starkt svenskt drama och satsar ännu mer på exklusivt innehåll i Viafree. Tiden är med andra ord helt rätt för att fortsätta bygga vårt innehållsteam och det känns extra roligt att åter sammanföra Camilla, Karin, Joakim och Maria i samma team, säger Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Karin Krafft säger i en kommentar till sitt nya jobb:

– Det ska bli roligt att börja jobba för MTG som jag tycker är ett spännande företag i utveckling. Min nya roll innefattar mycket av det jag har jobbat med under många år och jag kände genast att den var som klippt och skuren för mig. Sen ser jag väldigt mycket fram emot att få jobba med Karolina och att återförenas med Camilla som jag jobbat tillsammans med under många år på Discovery.

Joakim Franke:

– Jag lämnar några riktigt bra år på Discovery och jag är väldigt stolt över produktionerna vi har gjort. Men ibland behöver man göra nya saker och timingen kändes rätt. Jag har fått ett bra intryck av MTG, som har ett proffsigt programteam som jag ser fram emot att jobba med. På innehållssidan finns många bra format som det ska bli kul att få utveckla vidare, men lika roligt ska det förstås bli att jobba fram nya format och tittarsuccéer.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGDiscovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.