Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tv-bolag vill stoppa SVT-dokumentär

Publicerad: 26 Januari 2016, 15:14
Uppdaterad: 26 Januari 2016, 15:56

Tyske vd:n rasande på hur SVT framställt kirurgen Paolo Macchiarini.


Ämnen i artikeln:

SVT

Imorgon ska det tredje programmet av SVT Dokument inifrån:s ”Experimenten” sändas, en dokumentärserie som skildrar den världskände, och av många ifrågasatte, kirurgen Paolo Macchiarini.

Dokumentärserien bygger till stor del på material från det tyska produktionsbolaget K22 Film & Entertainment, som 2012 gjorde en dokumentär om kirurgen för tysk tv.

Sättet på vilket SVT har framställt Paolo Macchiarini har dock upprört produktionsbolagets vd Wolfram Giese, skriver Dagens Medicin idag.

I ett mejl adresserat till Karolinska institutets rektor Anders Hamsten ska Wolfram Giese ha skrivit att han tror att intervjuer med Paolo Maccihiarini tagits ur sitt sammanhang och använts för att rikta kritik mot kirurgen på ett sätt som det tyska bolaget inte står för.

Det ska även framgå i brevet att Wolfram Giese, med hjälp av sin advokat, överväger att vidta juridiska åtgärder mot Dokument inifrån.

Johan Brånstad, projektledare för Dokument inifrån, säger till Dagens Medicin att K22 Film & Entertainment även hört av sig till SVT under måndagen och att Dokument inifråns redaktion nu försöker reda ut vad bolaget har för synpunkter på programmen.

– Vi har haft jättetät kontakt med dem under hela den här processen så jag vet inte riktigt vad det är som har hänt, säger Johan Brånstad till tidningen.

Han menar vidare att det kommer bli svårt för det tyska produktionsbolaget att stoppa dokumentärserien, eftersom att Dokument inifrån har ”väldigt tydliga kontrakt”.

Dagens Media har sökt Johan Brånstad för en kommentar.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.