Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ture Sventon blir familjedrama på C More och TV4

Publicerad: 4 Mars 2019, 12:34

Robert Gustavsson iklär sig rollen som Ture Sventon i TV4 och C Mores nya storsatsning.

Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4

Robert Gustavsson iklär sig rollen som Ture Sventon i TV4 och C Mores storsatsning på familjedrama.


Ämnen i artikeln:

TV4C More

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet blir det första renodlade familjedramat som C More och TV4 beställer. Den nya serien kommer att ha premiär senare i år.

Ture Sventon spelas av Robert Gustavsson, som i och med nya rollen gör sitt första familjedrama sedan Björnes Magasin, som han medverkade i mellan 1987 och 1991.

– Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

Ture Sventon, som är författaren Åke Holmbergs karaktär, har tidigare spelats av Jarl Kulle och Helge Skoog. 

För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, som tillsammans med producenten Helena Larand bland annat legat bakom SVT:s julkalendrar Selmas saga och Tjuvarnas jul.

Enligt Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, är satsningen på Ture Sventon helt i linje med kanalernas strategi att fokusera på innehåll som är brett, lokalt och med hög kvalitet.

- Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet. Genierna i teamet med Per Simonsson och Stefan Roos i spetsen kombinerat med briljanta Robert Gustafsson i huvudrollen utgör en garant för att det här kommer bli ett sagolikt spännande äventyr för hela familjen att njuta av på C More och TV4 senare i år, säger Ulf Synnerholm i pressmeddelandet.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4, med stöd från Norrköpings Filmfond. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Lisa Dahlberg och Ulf Synnerholm.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4C More

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.