Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tungviktare i 3D-samarbete

Publicerad: 23 Maj 2011, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Nu inleder Canal Plus, Canal Digital och Panasonic en storsatning på 3D-formatet.


Ämnen i artikeln:

Canal PlusCanal Digital

Canal Plus, Canal Digital och Panasonic går samman i ett långsiktigt samarbete för att främja utvecklingen av 3D-tv i Sverige.

– Samarbetet kommer att märkas genom att vi levererar mer 3D-innehåll än vad vi annars hade gjort. Som 3D- och tv-marknaden ser ut i nu läget är det en väldig fördel för oss att samarbeta än att var och en springer för sig själv, säger Jonas Lönnquist, Sverigechef på Canal Plus till dagensmedia.se.

Samarbetet, som omfattar utveckling, leverans och marknadsföring av 3D-sändningarna, består i första steget av sportsändningar där flera av Canal Plus sporträttigheter kommer att produceras i 3D.

Enligt Jonas Lönnquist finns det planer på att samarbetet framöver även ska omfatta film och tv-serier men att inga tidsramar i nu läget är satta.

– Vi ska leverera efter konsumenternas förväntningar där steg två i samarbetet är att visa att det finns ett värde i 3D. Samtidigt ger vi ett löfte om kontinuitet att det regelbundet kommer att finnas 3D-produktioner för konsumenterna att titta på, säger Jonas Lönnquist och fortsätter:

– Man ska dock ha respekt för att det är ny teknik där många fortfarande håller på att ta till sig HD men vi märker av att suget efter 3D blir större och större.

Den första 3D-sändningen blir morgondagens match mellan Helsingborg och Malmö i Allsvenskan. 3D-produktionerna kommer att sändas i kanalen "CANAL+ Extra 3D/HD".

Canal Plus sitter i dag på rättigheterna till bland annat Allsvenskan, Elitserien och La Liga.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Canal PlusCanal Digital

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.