Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TT och Viasat i nytt film-samarbete

Publicerad: 12 Maj 2015, 10:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

TT Nyhetsbyrån och Viasat Film startar gemensamt filmprogram i Cannes.


Inför Cannes Filmfestival inleder Viasat Film ett samarbete med TT Nyhetsbyrån. Tillsammans ska de bevaka festivalen i ett program som sänds direkt under festivalveckan.

– Det är en unik möjlighet för oss att få arbeta tillsammans med TT Nyhetsbyrån och deras kompetenta redaktion. Det är fantastiskt att med gemensamma redaktionella krafter få fram unikt material till tittarna, säger Jonas Karlén, vd på Viasat, i ett pressmeddelande.

Programmet, som kommer att gå under namnet "Studio Cannes" ska ledas av Hans Wiklund och handla om nyheter från filmfestivalen. Intervjuer, reportage och recensioner kommer att serveras av TT:s filmexpert Miranda Sigander och Viasat Films reporter Jennifer Åkerman.

Det redaktionella samarbetet kommer att fortsätta även efter Cannes Filmfestivals slut. Då lanseras programmet "Studio Film" där TT Nyhetsbyrån och Viasat Film tillsammans kommer att recensera bioaktuella filmer och ta upp andra aktuella filmhändelser.

– Samarbetet med Viasat Film är ett bra sätt för oss att serva våra kunder med senaste nytt från Cannes. Det ger oss en fantastiskt möjlighet att erbjuda kunnig, spännande och rolig rapportering direkt från röda mattan och vår studio, säger Marika Långström, övergripande nyhetschef på TT Nyhetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.