Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

True Talent vann de ungas gunst

Publicerad: 24 augusti 2011, 06:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

UPPDATERAD. Det blev "Fångarna på fortet" som kammade hem segern i gårdagens premiärklinch. Men TV3 vann slaget om de unga, kommersiellt viktiga tittarna.


Ämnen i artikeln:

TV 4

Under gårdagen hade både TV4:s "Fångarna på fortet" och TV3:s "True Talent" premiär – samtidigt.

Enligt preliminära siffror fick "Fångarna på fortet" nästan dubbelt så många tittare som TV 3:s satsning, 990 000 jämfört med 560 000.

"True Talent" vann dock slaget om de unga tittarna. Ratingen för "Fångarna på fortet" hamnade på 7,4 procent i målgruppen 15-49 år medan "True Talents" siffra var 7,6 procent. 

– Det här är fantastiska siffror för True Talent. Vi är mycket nöjda, man kan inte vara annat som slotvinnare, säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV.

”Breaking News med Filip & Fredrik” i Kanal 5 lockade färre tittare än vid premiären i måndags. Totalt såg 150 000 tittare programmet, som sänds klockan 22:00 och därmed går upp mot TV4:s ”Nyheterna”. Ratingen i målgruppen 15-44 år hamnade på 1,6 procent.

– I nyhetsbranschen är varje dag en ny match. I går var det tuff konkurrens av stormningen av Khaddaffis hem och efter två dagar står det 1-1 i nyhetsmatchen, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV 4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News