Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Trögt på börsen för MTG

Publicerad: 4 december 2018, 10:34
Uppdaterad: 4 december 2018, 10:39

Nent:s vd Anders Jensen.

Foto: Janne Naess

Sedan splitten från Kinnevik har MTG:s aktie haft en svag utveckling på börsen. I början av nästa år är det dags för Nent-aktien att noteras.


Ämnen i artikeln:

MTGNENT Group

Det var i augusti som ägarbolaget Kinnevik valde att dela ut samtliga aktier i MTG, samt notera bolaget på Nasdaq Stockholm. 

Men de senaste tre månaderna har aktiens utveckling varit minst sagt svag. Den 3 september handlades B-aktien för 326 kronor per aktie - den 22 november låg kursen på 307 kronor. Den 2 november toppade aktien på knappt 359 kronor per aktie.

Marknaden värderar bolaget till 20,8 miljarder kronor.

MTG-aktiens svaga utveckling riskerar att skapa osäkerhet kring den kommande utdelningen, samt noteringen, av Nent-aktien, som beräknas genomföras under första kvartalet 2019.

Stefan Wård, aktieanalytiker på Pareto Securities, tror dock på en mer stabil utveckling av Nent-aktien än den kräftgång som MTG hittills visat upp.

– Under den tid jag har följt bolaget så har Nent utvecklats bättre än förväntat. Det har varit en bättre tillväxt i deras traditionella tillgångar, vilket är en positiv överraskning som gör att jag är lite mer optimistisk kring den aktien, säger han.

Läs hela artikeln i nummer 18 av Dagens Medias magasin – ute nu. 

Är du inte prenumerant? Här tecknar du dig för en prenumeration.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.