Gå direkt till textinnehållet
SökKontaktAnnonsera
Prenumerera

Rörligt

Tre nya chefer på TV4

TV4-gruppens programavdelning ska förstärkas. Därför tillsätter kanalen nu en programavdelningschef och två genrechefer.


Publicerad 2011-12-15 10:01

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Att TV4-gruppens egenproduktioner och beställningsvolym har ökat markant är bakgrunden till att kanalen nu tillsätter tre nya roller i programavdelningen.

Cathrine Wiernik blir genrechef för underhållningsproduktioner medan Matilda Snöwall blir genrechef för lifestyle- och realityproduktioner.

Duon kommer i sin tur att rapportera till den nytillsatta programavdelningschefen Maria Mowbray, som arbetat inom TV4 sedan 2000.

Uppdraget blir att driva utveckling i omvärlds-, intake- och innehållsansvar.

– Cathrine och Matilda är två av tv-branschens mest välmeriterade exekutiva producenter. De får nu de viktiga rollerna att säkra det fortlöpande arbetet kring underhållning, reality och lifestyle inom TV4-Gruppen, säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Catherine Wiernik har varit på TV4 sedan 2004 och kommer närmast från tjänsten som ansvarig för format- och omvärldsbevakning.

Matilda Snöwal i sin tur är exekutiv producent har ansvarat för produktioner som "Så mycket bättre", "Sveriges mästerkock" och "Bonde söker fru". Hon har varit på TV4 sedan 2007.

Dante Thomsen

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.