Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Tre nya chefer på TV4

Publicerad: 15 December 2011, 10:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:38

TV4-gruppens programavdelning ska förstärkas. Därför tillsätter kanalen nu en programavdelningschef och två genrechefer.


Ämnen i artikeln:

TV4

Att TV4-gruppens egenproduktioner och beställningsvolym har ökat markant är bakgrunden till att kanalen nu tillsätter tre nya roller i programavdelningen.

Cathrine Wiernik blir genrechef för underhållningsproduktioner medan Matilda Snöwall blir genrechef för lifestyle- och realityproduktioner.

Duon kommer i sin tur att rapportera till den nytillsatta programavdelningschefen Maria Mowbray, som arbetat inom TV4 sedan 2000.

Uppdraget blir att driva utveckling i omvärlds-, intake- och innehållsansvar.

– Cathrine och Matilda är två av tv-branschens mest välmeriterade exekutiva producenter. De får nu de viktiga rollerna att säkra det fortlöpande arbetet kring underhållning, reality och lifestyle inom TV4-Gruppen, säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Catherine Wiernik har varit på TV4 sedan 2004 och kommer närmast från tjänsten som ansvarig för format- och omvärldsbevakning.

Matilda Snöwal i sin tur är exekutiv producent har ansvarat för produktioner som "Så mycket bättre", "Sveriges mästerkock" och "Bonde söker fru". Hon har varit på TV4 sedan 2007.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev