Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tre grävreportrar till ”Dokument inifrån”

Publicerad: 9 juni 2022, 05:38

Foto: SVT

Negra Efendic, Kristina Edblom och Mattias Sandberg ansluter till SVT:s grävande långformat ”Dokument inifrån”.


Ämnen i artikeln:

SVTToppnyheter förmiddag

SVT rekryterar tre erfarna grävreportrar till ”Dokument inifrån”: Negra Efendic, Kristina Edblom och Mattias Sandberg

Negra Efendic har arbetat flertalet år på Svenska Dagbladet med undersökande journalistik. Hon har bland annat skrivit om filippinska au pairer i rika svenska familjer och olagliga omskärelser av barn. 

Mattias Sandberg har en bakgrund på Aftonbladets grävredaktion och ligger bland annat bakom avslöjandet om fusk bland riksdagsledamöter. 

Kristina Edblom har arbetat två år på ”Dokument inifrån”, nyligen arbetade hon med serien ”Arvet och tystnaden”, en dokumentär som skildrar slitningar inom en sameby. Även hon har arbetat flertalet år på Aftonbladet där hon bland annat arbetat med det tioåriga projektet att kartlägga alla kvinnor som dödats av en tidigare partner. 

Att både Negra Efendic, Kristina Edblom och Mattias Sandberg har erfarenhet av att arbeta på tidning beror på att SVT vill bli bättre på att förmedla all den information som kommer fram i researchfasen. 

– Vår hårda kärna kommer alltid att vara researchen, men vi måste fortsätta att bli bättre på att berätta om det vi hittar. Vi som har tv-bakgrund saknar fortfarande många av lösningarna på hur detta ska gå till. Om vi ska lyckas så måste vi våga experimentera, våga tänka nytt. Vi hoppas att det nya gänget är en viktig pusselbit i detta, säger Johan Brånstad, projektledare för ”Dokument inifrån”, i en kommentar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTToppnyheter förmiddag

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev