Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tre frågor till...

Publicerad: 19 April 2010, 12:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Mikael Pettersson, som i dag börjar sitt nya jobb som sociala medier-redaktör för SVT:s valwebb. Men -på grund av askmolnet - är fast i Turkiet.


Varför är du i Turkiet?

– Vi tog en sista minuten för att fira slutet på en lång föräldraledighet, jag arbetar vanligtvis som reporter på Rapport, men nu ska jag arbeta med Svt:s valwebb ett halvår. Jag skulle börjat i dag och för några dagar sen började jag fundera på hur man kan göra det här, jag hade ingen lust att ta ännu längre semester.

Hur går arbetet?

– Det går bra, det är ett ganska fritt uppdrag, jag ska hålla koll på och uppdatera Facebook och Twitter och titta vad sociala medier skriver om valet. Jag har tittat en hel del på askmolnets avtryck i sociala medier. Imorse gick jag till ett café två kvarter från hotellet, klockan nio svensk tid som lyckligtvis är tio turkisk tid. 

– Jag kopplade upp mig och hade morgonmöte med redaktionen. Tyvärr finns det inget internet på hotellet, det är väl ett arbetsmiljöproblem. Men det går ingen nöd på mig, det är de som sitter på varma bussar det är synd om.

När tror du att du är hemma igen?

– Haha, bra fråga. Det senaste jag hörde var tidigast i morgon. Men jag hoppas att vi kan vänta tills vi kan flyga hem, det är inte kul att sitta på en buss när man har småbarn.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.