Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Topprekryteringar till Snowman

Publicerad: 29 November 2010, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Pontus Gårdinger har börjat rekrytera producenter till sitt Snowman Productions. Nu ansluter Martin Akander och Dewi Jahja.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenRed ArrowPontus GårdingerSnowmanKanal 5

– De här är två utav de bästa i branschen. Det känns skönt att kunna kalla dem för "Snowmen" nu, säger Pontus Gårdinger till dagensmedia.se.

Både Martin Akander och Dewi Jahja får titeln "senior exekutiv producent" men ska även delta i utvecklingsavdelningens arbete.

– Det känns väldigt skönt och otroligt inspirerande att vi kan locka till oss de här personerna. De har lång erfarenhet men lite olika inriktning. Det blir både en grym spets och en fantastisk bredd, säger Pontus Gårdinger.

Pontus Gårdinger har nu anställt fem personer till Snowman Productions.

– Innan årsskiftet ska vi ha ett par rekryteringar till klara, säger han.

Det var i oktober som dagensmedia.se kunde avslöja att Pontus Gårdinger blir chef för Prosiebens produktionsbolag Red Arrow, som i Sverige heter Snowman Productions.

Samtidigt håller även Endemol på att bygga upp en svensk organisation, vilket öppnar för hård dragkamp om branschens talanger.

– Alla produktionsbolag ser sig om efter folk just nu. Men det är så det ska vara, det är spännande tider, säger Pontus Gårdinger.

Hur långt har ni kommit i arbetet med Snowman?

– Vi vill komma igång så fort som möjligt. Men vi har inte planerat att ha organisationen på plats förrän vid årsskiftet, säger Pontus Gårdinger.

Dewi Jahja har en bakgrund på SVT, där hon har ansvarat för produktioner som Folktoppen, Babben & Co, Sommarpratarna och Guldbaggegalan.

Martin Akander har länge varit exekutiv producent på Strix. De sista två åren har han varit på Kanal 5.

De båda ansluter till Snowman i januari.

Som dagensmedia.se tidigare berättat har Snowman även rekryterat värvat Sjöfn Blöndal från Jung.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.