Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Top Gears Jeremy Clarkson får sparken

Publicerad: 25 mars 2015, 08:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

BBC:s utredning är klar – Top Gear-stjärnan Jeremy Clarkson får sluta efter övergreppet på producenten.


De senaste veckorna har Jeremy Clarksons vara eller icke vara som fortsatt programledare för BBC succéprogram Top Gear varit en het potatis i media, framför allt i brittisk press.

Nu sparkas han från programmet.

Skriverierna tog fart när stjärnan stängdes av från BBC i samband med att en utredning tillsatts efter att han enligt uppgift hamnat i handgemäng med en producent.

Övergreppet på producenten ska enligt Dagens Nyheter ha grundat sig i att Jeremy Clarkson inte kunde få varm mat på det hotell han bodde på under inspelningen. Serveringen ska ha varit stängd.

Enligt The Telegraph, som tagit del av BBC:s utredning ska programledarens missnöje ha lett till en tjugo minuter lång utskällning, som sedan slutade i en halv minut långt fysiskt angrepp.

Jeremy Clarkson har tidigare varit föremål för kritik efter att han uttryckt sig både rasistiskt och sexistiskt. Ändå har han en stark skara fans som inte verkar bry sig om hur han uppträder.

Bara under de senaste veckornas uppståndelse har Jeremy Clarkson hunnit med att skämta om händelsen i sociala medier och många framstående personer har visat sitt stöd för stjärnan.

Enligt Businessinsider ska till exempel Snoop Dogg ha utryckt sina sympatier för Clarkson och enligt Mirror ska även Storbritanniens premiärminister David Cameron ha visat sitt stöd.

Nu har stjärnan alltså sparkats, även om uppsägningen än så länge är preliminär. BBC ska lämna definitiva besked i morgon.

Konflikten har redan påverkat Top Gears tittarsiffror negativt.

Enligt The Telegraph försöker nu BBC övertala radiostjärnan Chris Evans att ta över efter Clarksons. Tidningen uppger också att Jeremy Clarkson redan förhandlar med Netflix om ett kontrakt för ett eget program.

 

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.