Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tomas Kvarnkullen lämnar Expressen för TV4

Publicerad: 9 juli 2020, 07:52

”Känns tryggt att förstärka vår närvaro med en ytterst rutinerad utrikesreporter som Tomas Kvarnkullen”, säger Fredrick Malmberg, chef för TV4 Nyheterna.

Foto: TV4

TV4 Nyheterna knyter till sig Tomas Kvarnkullen – som blir stringer i Washington D.C i samband med höstens val.

Ämnen i artikeln:

TV4Expressen

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Journalisten Tomas Kvarnkullen har sedan början av 2019 varit Washington-korrespondent för Expressen, och har länge varit en av tidningens mer profilerade reportrar. Uppdraget, som han gick till efter att ha varit på Expressen TV, hade då ingen bortre tidsbegränsning.

Nu står det klart att han byter till TV4 Nyheterna.

– Jag är väldigt glad över detta och ser fram emot att jobba mer tillsammans med alla proffs på TV4, som jag redan har börjat lära känna under sommaren. Jag har jobbat nästan hela mitt yrkesliv på Expressen och det är så klart lite läskigt att ta klivet, men TV4 känns som ett väldigt självklart val, kommenterar Tomas Kvarnkullen.

 Fredrick Malmberg, chef för TV4 Nyheterna:

– Vi kommer ha stort fokus på presidentvalet under hösten, ett presidentval som kommer ställa ytterligare krav på oss med tanke på den coronapandemi som drabbar USA. Det känns då tryggt att förstärka vår närvaro med en ytterst rutinerad utrikesreporter som Tomas Kvarnkullen.

Tomas Kvarnkullen har redan inlett sitt arbete på TV4.

- Han kommer vara stationerad i Washington och vi kommer självklart bibehålla vårt korrespondentteam Stefan Borg och Jacek Machula i New York. Det kommer ge oss möjlighet att både fokusera på valet, men också pandemin. Vi ser detta som en viktig satsning då världen drabbas av Covid-19 samtidigt som världens största ekonomi går till val, säger Fredrick Malmberg.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev