Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tittartapp för Diabetesgalan

Publicerad: 15 november 2018, 11:51
Uppdaterad: 15 november 2018, 11:58

Molly Sandén och Peter Jihde leder "Diabetesgalan" i TV3.

Foto: Carolina Byrmo

För andra året i rad sände TV3 igår “Diabetesgalan”. Dagens Media har tittarsifforna.


Ämnen i artikeln:

TV3

Förra året sågs “Diabetesgalan” av totalt 313 000 tittare i TV3, enligt MMS. Gårdagens gala når inte hela vägen dit, utan tittandet hamnar på totalt 251 000 tittare med en rating på 1,9 procent i TV3:s huvudmålgrupp 15-49 år.

Enligt ett pressmeddelande var dock den totala räckvidden för gårdagens program 634 000 tittare.

Själva insamlingen slog däremot rekord och landade på drygt 7 miljoner kronor. Förra året samlades 5,7 miljoner kronor in till diabetesforskningen.

– Vi vill på allvar göra positiv skillnad för dem som drabbats av diabetes, direkt eller indirekt. Årets Diabetesgala och de tre Leva utan att dö-dokumentärerna visar att vi är på rätt väg. Fler engagerade tittare och en stabil ökning på insamlade pengar som går oavkortat till forskning är bästa möjliga betyg. En fantastisk insats från alla inblandade gör detta möjligt. Men vi vill mer, ribban ska höjas och nu börjar planeringen för 2019, säger Anders Jensen, vd på Nent. 

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News