Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tittarsuccé för "Idols" comeback

Publicerad: 20 Augusti 2013, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

UPPDATERAD. Igår gjorde TV4:s stora kassako comeback i tv-rutan. Dagens Media har tittarsiffrorna från "Idols" återkomst.


"Realistiska och rimliga". Så beskrev Fredrik Arefalk, programchef på TV4, gårdagens förväntningar inför återkomsten av "Idol".

Med facit i hand står det klart att han inte behöver vara besviken. Totalt sågs gårdagens program, som alltså var premiären, av 1 205 000 tittare enligt kanalens egna tittarsiffror.

Det innebär att programmet hade en rating på 13,5 procent i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år samt en tittartidsandel på 43,7 procent i samma målgrupp.

– Det är en drömstart både för "Idol" och för vår hösttablå. Det är en premiär som på alla sätt överträffar våra förväntningar. Det var ett fantastiskt program och en fantastisk tittarsiffra, säger Fredrik Arefalk till Dagens Media och fortsätter:

– "Idol" är ett maratonlopp och nu gäller det att hålla i tittarna. Man kan givetvis inte räkna med att ligga på premiärsiffrans nivå hela vägen men det här är så klart ett perfekt utgångsläge.

Att gårdagens avsnitt sågs av över 1,2 miljoner tittare gör att det krossar 2011 års premiär, som "enbart" sågs av 985 000 tittare samt hade en rating på 13,3 procent och en tittartidsandel på 35,9 procent.

Siffran är också bättre än 2010 då säsongspremiären sågs av 1 155 000 tittare och hade en tittartidsandel på 38,8 procent.

– Det enda jag kan säga är att jag blev sjukt glad. Vi har känt att suget efter "Idol" finns där och det visade sig att vi hade rätt. Originalet står sig starkast och det här är det bästa formatet. "Idol" är en högkvalitativ tv-produktion på alla sätt och viss och det är glädjande att publiken var sugna på att komma tillbaka.

Hur firar ni?

– Haha, det är bara att ladda om inför nästa episod. Vi får fira lite senare när vi känner att vi kan summera programmet lite mer. Men i dag är vi glada och självklart blir det blommor och skumpa till de inblandade.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.