torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tittarrekord när Östersund föll mot Athletic Bilbao

Publicerad: 3 november 2017, 11:10
Uppdaterad: 3 november 2017, 12:07

Östersund ställdes mot Athletico Bilbao i Europa League.

Östersunds Europa League-förlust gav Discovery tittarrekord.

Ämnen i artikeln:

Discovery

SN


Under gårdagskvällen jagade Östersund FK:s Europa League-avancemang borta mot Athletic Bilbao. Men lagets fjärde gruppspelsmatch slutade med en 1-0-förlust, och blev därmed också ÖFK:s hittills första förlust i turneringen.

Matchen, som sändes på Kanal 9, blev nytt tittarrekord för en gruppspelsmatch i Europa League på Discovery. Enligt preliminära siffror från MMS tv-bänkade första halvlek 535 000 tittare, och noterade en tittartidsandel på 18,6 procent och en rating på 3,4 procent i huvudmålgruppen 15-44 år.

Motsvarande siffra för andra halvlek var 556 000 tittare. Tittartidsandel landade på 34,2 procent och ratingen på 4,6 procent.

Högsta tittarsiffran för Europa League-mötet var 655 000.

– Östersund FK håller definitivt på att bli riktigt folkkärt, och intresset för klubbens makalösa resa i Europa ökar för varje match, kommenterar Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery och Eurosport. 

Senast lagen möttes, för två veckor sedan, blev toppnoteringen 542 000 tv-tittare i Kanal 9.

Discovery sänder den 23 november ÖFK:s gruppavgörande mot Zorya Luhansk på Kanal 9. Dessförinnan sänder Kanal 5 även det svenska herrlandslaget i fotbolls dubbelmöten mot Italien i VM-playoffet. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev