måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tittarrekord när Madde och Chris gästade Skavlan

Publicerad: 14 december 2015, 10:16

2,5 miljoner bänkade sig för att se prinsessparets första tv-intervju tillsammans i Skavlan.

Ämnen i artikeln:

SVT

FN

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


I fredags sändes säsongsavslutningen av "Skavlan" på SVT1.

2 498 000 tittare bänkade sig framför rutan klockan 21.00 där Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill var gäster tillsammans med sångerskan Adele och kocken Jamie Oliver.

Tittarrekord, enligt Fredrik Skavlan som skriver på sin Instagram: "Fredagens sesongfinale er vårt mest sette show i Sverige noensinne med 2,5 miljoner seere. Jeg har en mistanke om at det ikke utelukkende skyldes programlederens skönsång, og sender derfor en varm tanke til Adele, Jamie Oliver Prinsesse Madeleine og Chris O’Neill."

Enligt Jan Axelsson, innehållsprojektledare för "Skavlan", är det en av de högsta tittarsiffrorna för all svensk tv som sänts i år.

– Vi känner oss väldigt glada och nöjda, vi tycker att vi gjorde ett bra program med en bra mix. Vi hade väntat oss ganska höga siffror, men man vågar aldrig hoppas på för mycket. Genomsnittet för årets säsong har varit runt 1,5 miljoner och vi hade väl tippat på att det skulle bli fler nu. Men vi är ändå positivt överraskade över att kunna få till ett tittarrekord, säger han till Dagens Media.

Hur mycket tror du sifforna berodde på Chris och Maddes medverkan?

– Det är klart att de lockade många att se. Men jag tror att alla gästerna tillsammans lockade tittare. Adele är en otrolig het stjärna just nu och Jamie Oliver är ständigt aktuell. Tillsammans gjorde de ett väldigt bra program.

Hur ska ni kunna toppa detta till nästa säsong?

– Det blir en otroligt fin utmaning att kunna toppa det här. Men det är inte tittarsiffrorna som är det viktiga. Det viktigaste för oss är att leverera ett program som gör en bra mix och kan ge ett innehåll som publiken är nöjd med.

Avsnittet hade redan innan sändning blivit en stor snackis. Intervjun, som spelades in i London, var nämligen prinsessparets första tv-intervju om deras liv tillsammans.

Sändningen har rönt många reaktioner, däribland Alex Schulman som skriver i en krönika i Aftonbladet med titeln "Tv-intervjun med Madde och Chris var ett helvete" att: ”Jag frågar mig själv i tv-soffan: är detta helvetet? Har jag kommit dit nu?”

Även republikanska föreningen var skarpt kritisk till Fredrik Skavlans frågor till prinsessparet och skrev bland annat på sin sida: ”Ingen hade förväntat sig politisk skjutjärnsjournalistik, men det finns väl ett mellanting mellan gårdagens trams och riktiga, allvarliga, uppriktiga frågor?”

Fredrik Wass, senior kommunikationsrådgivare på Intellecta Corporate skrev på sin Twitter: #Skavlan just nu är som att se ett gäng överklassvänner konversera under en middag. Förutom Adele. Adele är alltid bäst."

Men intervjun har även rönt positiva reaktioner.

Karolina Skoglund, debattredaktör på Expressen skrev på sin Twitter : ”Gillade Chris innan, gillar honom ännu mer efter medverkan i #skavlan"

Kristdemokraterna skrev på sin Twitter: Gillar Prinsessan Madeleine och Chris skarpt, svarade naturligt och uppriktigt. Respekt. #skavlan"

Expressens Niklas Svensson twittrade: ”Bra insats av både prinsessan Madeleine och Chris hos #Skavlan. Men fantastisk var bara - Adele!”

Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen deklarerade att han efter sändingen kommit ut som "Team Chris" och skrev även en krönika med titeln "Sluta hacka på Chris O´Neill".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev