Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Tittarfiasko för Jersey Shore

Publicerad: 8 April 2010, 14:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Tittarna sviker MTV:s storsatsning Jersey Shore. Premiäravsnittet den 21 mars sågs bara av 19 000.


Den omdiskuterade realityserien följer amerikanska italienare som flyttar ihop i ett hus i New Jersey för att festa, och har av MTV beskrivits som ”USA:s kanske mest omtalade format just nu”.

Programmet har i Sverige som mest lockat 26 000 tittare sedan starten den 21 mars. Det kan jämföras med kanalens mest sedda program, exempelvis "South Park", "The Hills" och "The Osbournes", som alla drog runt mellan 40 000 och 50 000 tittare mellan den 21 mars och 8 april.

Vad beror de låga tittarsiffrorna på?

– Vi har en väldigt stark konkurrens från andra kanaler som kör sina lokala produktioner, till exempel Kanal 5:s Ballar av stål och TV4:s Johan Falk. Detta drar naturligtvis tittare från oss, säger MTV:s kanalchef Geoff Mortimore.

Han säger att programmet ligger på fel tid och att det är orsaken till att det lockar så få tittare.

– Tiden för Jersey Shore är 20.50 som är vår prime time på kanalen. Vi hoppades på att många skulle sitta och zappa runt mellan kanalerna vid denna tidpunkt och då självklart fastna för Jersey Shore. Nu i efterhand så ser vi att det är uppenbart att tune in på kanalen sker vid 21.00.

Har Jersey Shore någon framtid?

– Visst hade det varit önskvärt med flera tittare, och för kommande säsonger kommer vi att utvärdera sändningstiden och sändningsdagarna. Serien är väldigt efterfrågad och har ökat i antalet tittare varje vecka, så vi är inte oroade för dess framtid.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.