Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Titan och SVT prisas internationellt

Publicerad: 13 September 2016, 09:00
Uppdaterad: 13 September 2016, 09:00

Det sitter i väggarna utses till årets bästa europeiska tv-format av EBU. "Känns skitkul att föräras ett så prestigefullt pris" säger Titans vd.


 På måndagkvällen utsågs SVT-programmet "Det sitter i väggarna" till årets bästa format på Eurovision Creative Forum Award.

Programmet producerades av Titan.

– Det är ett utmärkt format. Jag ser detta som en indikator på att vi har ett mycket gott samarbete med SVT. Vi har ett väldigt vasst kreativt team just nu, och en duktig personal. Det känns jättekul för oss och för SVT, säger Titans vd Anders Knave, till Dagens Media.

Varför vann ni?

– Det finns en stor nyfikenhet kring vår historia, och det är en bra balans i formatet, mellan husens historia och Sveriges historia. Programledarna väver ihop det på ett väldigt fint sätt med äventyr och bakgrundshistorier.

Hur har ni det annars på Titan?

– Det rullar på. Vi är mitt i en budgetprocess, och kommer att göra ett bättre år än förra året. Vi är på banan med hopp och råg i ryggen inför 2017.

Han fortsätter:

– Marknaden är mer komplex idag för produktionsbolag, men behovet av välproducerad storytelling ökar.

Drygt 20 format  från EBU, som är de europeiska public service-bolagens samarbetsorganisation, var nominerade och prisutdelningen skedde i Berlin vid EBU:s kreativa forum.

Formatet "Det sitter i väggarna" beställdes av SVT:s Peter Nyrén och utvecklades av produktionsbolaget Titan.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.