Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Titan kan flytta in hos Strix

Publicerad: 19 November 2014, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Nice planerar att flytta ihop produktionsbolagen Titan och Strix, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

Titan Television

Produktionsbolaget Titan Television har ett tufft 2013 bakom sig. Nettoomsättningen under 2013 minskade med nästan 23 procent, till 120,7 miljoner kronor. Två år tidigare, 2011, uppgick Titans omsättning till 206,4 miljoner.

Samtidigt vändes en rörelsevinst på 8,3 miljoner kronor till en rörelseförlust på 7,2 miljoner.

Titan Television huserar i dagsläget i lokaler på Sandhamnsgatan, nära Frihamnen. Enligt uppgift till Dagens Media planeras nu för en flytt till produktionsbolaget Strix lokaler i Magasin 3. Båda produktionsbolagen ingår i MTG:s innehållsgrupp Nice.

– Inget är beslutat om detta. Men Titan sitter i dag på ganska stora ytor, med flera hyresgäster och eftersom det blivit lokalytor lediga i Magasin 3 är det ett spår som undersöks, säger Anders Knave, vd för Titan Television.

Han uppger dock att det inte handlar om ett drag som ska spara pengar.

– Det är inte en monetär fråga, utan det handlar om att Nice har en mediehustanke om att samla sina verksamheter för att stärka dem kreativt.

Efter förluståret 2013 har Anders Knave, som tillträdde vid årsskiftet, genomfört en ”städning” samt ändrat organisation och arbetsprocesser.

– Även 2014 blir ett svårt år för Titan, eftersom projekt och annat som gjordes under 2013 får effekt i år. Men de förändringar som jag tog tag i tidigare i år har vi nu kommit i mål med. Nu bygger vi ett nytt sätt att jobba på.

Hur ser du på marknaden generellt för produktionsbolag i Sverige?

– 2014 kommer att gå till historien som året då PUT-nivåerna (det totala tv-tittandet) minskade och då tittarna ändrade sitt konsumtionsmönster. Det påverkar framförallt kanalernas beställningstakt. Behovet av rörlig bild är stort, men det tar längre tid att komma i mål.

I Sverige äger Nice, förutom Strix och Titan, bolag som Baluba, Brain Academy, Redaktörerna och Nice Drama.

LÄS ÄVEN:

PRENUMERANT? LÄS DAGENS MEDIAS REPORTAGE OM FRIMHAMNEN "SVERIGES HOLLYWOOD":

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Titan Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.