Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Titan jublar över jätteordern

Publicerad: 28 maj 2009, 07:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Enligt uppgift till Dagens Media drar produktionsbolaget Titan in minst 20 miljoner kronor på produktionen av TV4:s nya förkväll - som ska sändas i omkring 100 dagar under hösten 2009 och våren 2010.Det är den största programbeställningen någonsin för Titan.


Som Dagens Media tidigare har berättat får TV4 återigen ett förkvällsupplägg på vardagar klockan 17.00-18.30, med start under senhösten i år.

Men till skillnad från programmet "Förkväll", som lades ner våren 2007, produceras den nya förkvällssatsningen av Titan och inte av MTG:s produktionsbolag Strix.

- Det är kanon, jätteroligt. Vi sitter just nu och bökar med hur innehållet ska se ut, säger Thomas Hedberg, vd på Titan.

Blir det ungefär samma koncept som gamla "Förkväll"?

- Ja, men det blir något annorlunda jämfört med förra gången, såklart. Det här är ju två år senare.

Det nya förkvällsprogrammet ska sändas måndag-fredag under minst 20 veckor under hösten 2009 och våren 2010.

Enligt uppgift till Dagens Media kostar varje program omkring 200.000 kronor, och då antalet episoder är beräknade till minst 100 stycken, lär Titan åtminstone dra in 20 miljoner kronor på programmet. Det är ungefär en femtedel av vad Titan i dagsläget omsätter på ett år.

TV4 betalar dock endast en del av den summan. Titan och TV4 jobbar just nu för fullt med att få in olika sponsorer och annonsörer i projektet.

Titan ska nu anställa mer personal.

- Förkväll är personalkrävande, även om det är livesänt så är det mycket innehåll som ska fyllas och mycket folk som går åt, säger Thomas Hedberg.

Är det här en rekordbeställning för er?

- Ja, det är det. "Sjukhuset" (TV3) har varit störst förut, men jag tror att förkvällen är volymmässigt större.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev