Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

”Titan blir starkare”

Publicerad: 17 Juni 2011, 07:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:07

Titans grundare och vd Thomas Hedberg berättar vad bolaget tjänar på att säljas – och om affärskonstruktionen när han och Anette Beijer säljer sitt livsverk.


Ämnen i artikeln:

BalubaTitan

Produktionsbolaget Titan Telvision har varit till salu vid ett flertal tillfällen under åren. Men först nu har en affär blivit av.

Northern Alliance Group köper Titan – som var Sveriges sista kvarvarande oberoende stora tv-produktionsbolag.

– Vi har fått en massa propåer genom åren, men inte känt att någon varit rätt. Men Northern Alliance Group känns för oss och vår kultur, säger Thomas Hedberg, vd för Titan, till dagensmedia.se.

Det var även viktigt att köparen inte skulle vara en mediekoncern. Northern Alliance Group ägs av ledningen och grundarna till respektive bolag. En del ägs även av riskkapitalbolaget Capman.

– Det är ingen Warner, Sony eller mediekoncern som äger oss. Vi behåller vårt oberoende. Förutom Capman är det vi entreprenörer som äger resten av Northern Alliance Group.

Thomas Hedberg och Anette Beijer grundande Titan 1996. Bolaget omsatte 98 miljoner kronor under 2009 – och är framförallt stora inom realitygenren.

Thomas Hedberg vill inte berätta hur stor prislappen på Titan blev.

– Det berättar vi inte. Men vi växlar in mycket av vårt ägande i Titan för att istället bli delägare i Northern Alliance Group.

Både Thomas Hedberg och Anette Beijer ska fortsätta jobba som vanligt.

– Absolut. Det är business as usual förutom att vi nu tillhör en grupp av bolag.

I affären ingår även Titans norska dotterbolag Limelight Film & TV – som titan förvärvade för en tid sedan.

I Northern Alliance Group ingår produktionsbolagen Monster i Norge, Moskito i Finland, Baluba i Sverige och Gong i Danmark.

Vad är uppsidan för Titan?

– Vi blir starkare. Vi kommer tillsammans att omsätta ungefär 100 miljoner euro på den nordiska marknaden. Vad gäller tredjepartsformat kan vi nu ta sådana för hela Norden.

– Gemensamt har vi nog också störst andel egenutvecklade idéer, det är vi störst i Norden på. Det kan stärkas ännu mer med hjälp av utbyte mellan utvecklingsavdelningarna på alla bolagen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BalubaTitan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.