Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Tillberg om nedläggningshotet

Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg om uppgifterna om att TV4 News ska läggas ned.


Publicerad 2013-05-15 13:01
Uppdaterad 2015-12-06 13:46

Ämnen i artikeln:

Nyhetsbolaget

Dela artikeln:

Tidigare under onsdagen rapporterade Resumé – som hänvisar till "säkra källor" – att TV4 News ska läggas ned.

Det formella beslutet ska enligt tidningen fattas på ett styrelsemöte i Nyhetsbolaget under morgondagen. Åsa Tillberg har under onsdagen gjort sig otillgänglig och valt att inte svara i telefon.

I ett internt mejl, som Dagens Media har tagit del av, kommenterar hon uppgifterna om nedläggningen. Åsa Tillberg dementerar inte att kanalen skrotas.

" Av hänsyn till den formella processen och respekt för styrelsen, kan jag inte föregripa morgondagens styrelsemöte", skriver hon bland annat.

Nyhetsbolaget bildades formellt vid årsskiftet 2011/2012. Samtliga journalister på TV4 flyttades då över till det nybildade bolaget. Kort därefters sjösattes TV4 News, Sveriges enda 24-timmarssända nyhetskanal. TV4 News har hittills levererat under förväntan vad gäller tittande.

Nyligen kunde Dagens Media berätta att Nyhetsbolaget, inklusive TV4 News gjorde en förlust på 117 miljoner kronor under sitt första år. Det var något mer än den budgeterade förlusten.

" Självklart kommer Nyhetsbolagets ekonomiska läge att diskuteras i styrelsen. Efter styrelsemötet återkommer jag med information", skriver Åsa Tillberg i mejlet till de anställda i dag.

När Dagens Media intervjuade Åsa Tillberg om TV4 News framtid kunde hon inte utesluta en nedläggning av kanalen.

– På längre sikt kan vi inte bedriva någon verksamhet som är olönsam, sade hon då.

Dagens Media söker Åsa Tillberg.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.