söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Tillbaka i rutan – så gick det för Discovery

Publicerad: 15 september 2017, 11:19
Uppdaterad: 15 september 2017, 12:30

"Wahlgrens Värld" med Pernilla Wahlgren och Bianca Wahlgren Ingrosso. Foto: Kanal 5.

I går var första kvällen sedan nedsläckningen som Discoverys kanaler återigen kunde ses av Com Hem/Boxers kunder.

Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksCom hem


Den segdragna avtalskonflikten mellan Discovery Networks och Com Hem/Boxer ledde till att det under två veckors tid var svart i rutan för samtliga Com Hem/Boxers kunder som ville titta på Discoverys kanaler.

Dagens Media har tidigare rapporterat om siffror från MMS, som visar hur mycket Discovery Networks tappade under nedsläckningen. Som mest tappade Discovery Networks totalt 145 000 tittare i åldrarna 3-99 år. Som minst landade tappet på 28 000 i åldrarna 3-99 år.

Efter mycket om och men lyckades parterna till slut komma överens om ett nytt avtal i onsdags. Vid 10-tiden igår förmiddag var Boxers hushåll återinstallerade av Teracom, som sköter utsändningen i det digitala marknätet.

Det innebär att i går kväll var den första tv-kvällen som hela svenska folket rent tekniskt kunde titta på Discoverys kanaler igen efter konflikten med Com Hem/Boxer, konstaterar Discovery Networks presschef Dan Panas, som kallar torsdagstittningen för en "comeback".

Han väljer bland annat att lyfta fram preliminära siffror från MMS som visar att Discovery som tv-hus inte var långt ifrån TV4-gruppen i prime time, med en tittartidsandel på 26,5 procent jämfört med 27 procent i den kommersiella huvudmålgruppen 15-44 år.

– Wahlgrens värld vann 21-sloten med 336 000 tittare, en rekordrating på 5,4 procent och en tittartidsandel på 25,5 procent. Breaking News med Filip & Fredrik vann dessutom 22-sloten med en tittartidsandel på 16,5 procent och 110 000 tittare, trots att det var en nyhetsintensiv dag för de mer traditionellt inriktade nyhetsprogrammen klockan 22 på grund av debatten om misstroendevotum mot försvarsministern med mera.

– På toppen av det var det i går nytt tittarrekord för Östersunds Europa League-äventyr. Som mest följde 365 000 tittare Östersunds 2-0-seger över ukrainska Zorya Luhansk i Kanal 9 på torsdagskvällen, säger Dan Panas, som är eld och lågor över siffrorna.

– Bara att vara tillbaka i alla svenska hem igen gjorde gårdagskvällen underbar i sig. Att vi dessutom, över en natt, gick från svart ruta till en kväll där vi var lika stora som marknadsledande TV4-gruppen, är inget annat än magiskt och ett kvitto på att vi har populärt och högklassigt innehåll som tittarna verkligen tycker om och efterfrågar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev