Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Tesso Akander blir vd på Strix

Tesso Akander har varit tillförordnad vd på Strix sedan Henrik Stenlund lämnade bolaget. Nu tar hon tjänsten permanent.


Publicerad 2015-05-11 14:12
Uppdaterad 2015-12-06 12:01

Ämnen i artikeln:

Nice Entertainment Group

Dela artikeln:

Tesso Akander började på Strix 2003. Sedan dess har hon hunnit med en rad olika roller och varit bland annat produktionschef och projektledare.

– Jag är otroligt stolt över förtroendet. Inte bara att jag fått jobbet utan också för att jag känner stödet från bra kollegor. Att ta sig an ett så stort jobb är såklart en utmaning, men det är ju även varje produktion i sig, säger Tesso Akander i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Nu har vi precis avslutat Baren och går vidare med sommarens alla produktioner. Mitt mål är självklart att vi ska sälja och producera bra tv, men också att vi ska skapa en bra arbetsplats som är rolig och inspirerande.

Strix är en del av Nice Entertainment Group, som är ett helägt dotterbolag till mediekoncernen MTG.

– Det känns helt naturligt att Tesso tar klivet och blir ordinarie. Uppvärmningsperioden är slut, nu blir hon kapten för laget och det är jag mycket glad för att hon tackat ja till, säger Morten Aass, vd på Nice-gruppen, i ett pressmeddelande.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.