Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telias kunder kan bli utan Allsvenskan

Publicerad: 27 februari 2020, 07:19

Telias kunder kan missa Allsvenskan – om man inte lyckas komma överens om ett nytt distributionsavtal med Discovery. ”Vi vill gärna fortsätta samarbeta med Telia även i framtiden och utgår från att de vill detsamma”, säger kommunikationsdirektören Daniel Lagerqvist till Expressen.

Om inte parterna enas kan Telias kunder inom kort tappa flera Discovery-kanaler och därmed möjligheten att se Allsvenskan.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryTelia

Från och med i år är det Discovery Networks som har rätten att sända Allsvenskan och Superettan. Totalt ett trettiotal matcher kommer att visas linjärt medan övriga omkring 450 sänds på streamingplattformen Dplay.

Nu pågår förhandlingar mellan Discovery och Telia om ett nytt distributionsavtal. Om de två inte kommer överens kan konsekvensen bli att Telia slutar sända vissa kanaler redan nästa vecka. Telias kunder kan därmed missa Allsvenskan. Det rapporterar Expressen.

På Telias hemsida står:

”Just nu pågår förhandlingar mellan Telia och en av våra leverantörer av tv-kanaler, Discovery Networks. Kommer vi inte överens finns det risk för att vi inte längre får sända vissa kanaler från den 3 mars.”

Bakgrunden till konflikten är att Telia anser att det faktum att majoriteten av matcherna enbart kommer att finnas i Dplay tvingar många – och framför allt äldre – tittare till ”krångliga registreringar”. 

Discovery Networks kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist kommenterar saken i ett mejl till Expressen.

”Vi väljer att fokusera på förhandlingarna och att komma överens, för att Telias kunder ska få se en massa bra innehåll. Vi på Discovery vill gärna fortsätta samarbeta med Telia även i framtiden och utgår från att de vill detsamma.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DiscoveryTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News