torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Teliakunder riskerar bli utan Discoverys kanaler

Publicerad: 23 maj 2017, 14:17
Uppdaterad: 23 maj 2017, 14:24

Mitt under brinnande avtalsförhandlingar meddelar Telia sina kunder att de riskerar att bli utan Discovery Networks kanaler.

Ämnen i artikeln:

TeliaDiscovery Networks

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Just nu pågår avtalsförhandlingar mellan Telia och Discovery Networks om distributionen av tv-husets kanaler.

Men i ett pressmeddelande går Telia ut och varnar sina kunder:

”Från och med den 8 juni finns det risk för att Telia inte kan erbjuda Discoverys kanaler till Telias tv-kunder. Anledningen är att den pågående förhandlingen mellan Telia och Discovery riskerar att inte komma i mål på grund av de försämringar som ett nytt avtal skulle innebära för Telias kunder.”

Om avtalsförhandlingarna inte skulle gå i mål så ska Telia under en period istället erbjuda sina kunder innehåll från HBO Nordic.

– Tyvärr har vi återigen hamnat i en situation där Discovery vill begränsa hur, vad och på vilket sätt våra kunder ska kunna titta på tv kombinerat med orimliga prisökningar. Det innebär en klar försämring. Det finns flera anledningar till att vi år efter år har Sveriges nöjdaste tv-kunder. En av dem är att vi erbjuder just den här flexibiliteten, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, i pressmeddelandet.

Enligt Dan Panas, presschef på Discovery Networks, har tv-huset inte ”några avsikter att lämna Telias plattform”.

– Vi tycker det är lite besynnerligt att Telia släpper de här uppgifterna när vi fysiskt sitter i möte med dem och diskuterar hur vi ska samarbeta och strukturera vårt arbete för att möta tittarnas önskemål för framtiden, säger han till Dagens Media.

– Vårt mål är att hitta lösningar tillsammans med Telia där svenska tittare kan fortsätta att se våra populära underhållningsprogram och sportsändningar som VM-kvalet mellan Sverige och Frankrike, U21-EM i fotboll och i en nära framtid Allsvenskan och OS.

Enligt Telia vill ni begränsa hur deras kunder ser på tv?

– Vi är generellt för flexibilitet och valfrihet. Vi tycker dock det är lite märkligt att Telia går ut så här när vi fysiskt sitter i möte med dem.

Så sent som förra vintern hade Discovery en konflikt med Telenor som resulterade i att Telenors 800 000 svenska tv-kunder stod utan Discovery Networks kanaler under tio dagar. Anledningen till var att de båda parterna inte kunde enas kring ett nytt avtal. Telenor tog strid med Discovery för att de inte ville att deras kunder skulle "drabbas av stora prishöjningar".

Riskerar avtalsförhandlingarna med Telia att bli en liknande konflikt så som med Telenor?

– Vi har som sagt inga intentioner att lämna Telias plattform.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev