måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telia vinstvarnar – C More en av förklaringarna

Publicerad: 20 januari 2023, 11:00

0,3 miljarder av nedskrivningarna är relaterade till C More.

Foto: Janne Næss + skärmdump C More

Telia gör nedskrivningar på totalt 19,8 miljarder kronor, en del av nedskrivningarna rör varumärket C More.

Ämnen i artikeln:

C MoreTeliaNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I ett pressmeddelande flaggar Telia för att det fjärde kvartalet och helåret 2022 kommer att belastas av icke kassaflödespåverkande nedskrivningar av goodwill. 

Nedskrivningarna gäller bland annat C More-varumärket där Telia gör en nedskrivning om 0,3 miljarder på grund av beslutet att återigen konsolidera C More-verksamheten under TV4 i Sverige och MTV i Finland under de kommande åren. 

Totalt landar nedskrivningarna på 19,8 miljarder kronor. 9,5 miljarder är relaterade till Telia-verksamheten i Finland, 8,5 miljarder är relaterade till Norge och 1,1 miljarder är relaterade till Danmark och Lettland. Dessutom gör Telia en nedskrivning på 0,4 miljarder till följd av beslutet att montera ned kopparnätet i Sverige. 

Aktien backar 2,6 procent på fredagsförmiddagen, skriver Di

I veckan cirkulerade ryktet om att Telia beslutat att lägga ner varumärket C More helt och hållet, vilket dementerats av TV4 Medias kommunikationschef Charlie Forsberg

I oktober förra året meddelade Telia att allt premiuminnehåll som finns i streamintjänsten C More ska flyttas över till TV4 Play och MTV Katsomo. Vilket ställer frågor om vad som egentligen blir kvar i tjänsten. Varken Telia eller TV4:s nya vd Mathias Berg har dock velat säga något om att varumärket ska läggas ner när Dagens Media ställt frågan tidigare. 

LÄS MER:
Mathias Berg ska leda TV4 in i nästa transformation
Mathias Berg om varför C More flyttar till TV4 Play

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev