söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telia släpper helårsrapport – så går TV4 och C More

Publicerad: 28 januari 2022, 06:40

Affärsområdet Tv & Media inom Telia ökar intäkterna med drygt 16 procent under helåret 2021. ”Glad över att se 28 procents tillväxt för digitala reklamintäkter i Sverige”, skriver Telias vd och koncernchef Allison Kirkby.

Ämnen i artikeln:

TV4C MoreTelia

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


I Telias affärsområde Tv & Media ingår bland annat TV4, C More och MTV i Finland. Affärsområdet redovisar en omsättning på drygt 8,6 miljarder kronor för helåret 2021, det är en ökning på 16,4 procent jämfört med 2020. 

Justerad EBITDA landar på 878 miljoner kronor för helåret, vilket är en ökning med 15,9 procent.

Antalet abonnemang ökade med 9,6 procent till 865 000.

I det fjärde kvartalet ökar omsättningen med 10,9 procent till cirka 2,6 miljarder kronor, medan justerat EBITDA minskar till -7 (200) miljoner kronor.

Enligt rapporten ökar tv-intäkterna med 11,3 procent och annonsintäkterna med 11,6 procent i det fjärde kvartalet, medan antalet abonnemang ökar med 9,6 procent till 865 000.

LÄS ÄVEN: Här är vinnarna – och förlorarna – inom rörligt och ljud 2020

”Tv och media fortsatte att växa och antalet konsumenter med tillgång till C More-innehåll är nu 14 procent högre än för ett år sedan. Tjänsteintäkterna ökade med 11 procent i både våra reklamfinansierade och betal-tv-affärer. Annonsintäkterna var starka för både linjära och digitala plattformar, både i Sverige och i Finland. Vi uppnådde vår högsta linjära tittarandel någonsin i Sverige, och vi vinner andelar i Finland”, skriver Telias vd och koncernchef Allison Kirkby i rapporten.

”När vi driver den digitala transformationen av det ledande nordiska mediehuset är jag glad över att se 28 procents tillväxt för digitala reklamintäkter i Sverige för 2021, driven av TV4 Play. Inom betal-tv har vi nu den fulla kvartalseffekten av premiumsporträttigheter och medan C Mores abonnentbas växte, resulterade den högre innehållsinvesteringen i ett neutralt EBITDA-bidrag från Tv & Media under kvartalet.”

LÄS ÄVEN: Tv-året 2021: Onlinevideo ökar trots konkurrensen från streamingtjänster

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev