Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Telia ökar vinsten

Publicerad: 29 januari 2020, 08:47

Telia gör ett bättre fjärdekvartal 2019 jämfört med 2018.

Foto: Press/Telia

Telia gjorde en vinst på 1,8 miljarder kronor det fjärde kvartalet 2019, vilket är en ökning jämfört med samma period året innan. Ett av skälen är de stora kostnadsbesparingarna.


Ämnen i artikeln:

TV4Telia

Telia gjorde ett resultat efter finansiella poster på 1 781 miljoner kronor under 2019 års fjärde kvartal (1 712). Nettoomsättningen under samma period landade på 22 838 miljoner kronor. Att jämföra med 22 209 miljoner samma period året innan.

Under det fjärde kvartalet slutfördes också köpet av Bonnier Broadcasting vilket kommenteras i rapporten av Christian Luiga, Telias tillförordnade vd och koncernchef:

”Vår förmåga att hantera den nya dynamiken på tv-marknaden testades omedelbart av konkurrenterna och vi bevisade att vi kunde möta utmaningen. Jag vill passa på att tydliggöra att vi inte kommer att begränsa något hushåll i Sverige eller Finland att se TV4 eller MTV och vi kommer att säkerställa att vi uppfyller åtagandena som vi har lovat EU-kommissionen.”

Antalet tv-abonnemang uppgick till 861 000 under oktober–december, vilket är något lägre än samma period 2018 (865 000).

”Om vi ser på 2020 är vi mycket medvetna om utmaningarna som telekombranschen står inför. Nedgången i traditionella produkter kommer att fortsätta såväl som hård konkurrens i kärnverksamheten och nya tjänster”, skriver Christian Luiga.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Telia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News