Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Telia och Discovery överens om nytt avtal

Publicerad: 12 Juni 2017, 06:05
Uppdaterad: 12 Juni 2017, 13:48

Bara timmar innan avspark i VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike nådde Telia och Discovery Networks en överrenskommelse.

UPPDATERAD. Bara timmar innan VM-kvalet mellan Sverige och Frankrike enades Telia och Discovery Networks om ett nytt distributionsavtal.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksTelia

Natten mellan onsdag och torsdag förra veckan släcktes Discovery Networks kanaler ned för Telias kunder, som följd av de strandade förhandlingarna om ett nytt distributionsavtal.

– Det band som finns mellan oss och Telias tv-hushåll har klippts, det är djupt beklagligt, sade Discovery Networks presschef Dan Panas till Dagens Media vid tillfället.

Både från Discoverys och Telias håll fanns dock förhoppningar om att nå en överenskommelse trots att deadline för förhandlingarna passerat.

– Vi har fortsatt dialog med Discovery, och har varit tydliga med att vi inte avslutar diskussionen bara för att vi passerat deadline. Därför fortsätter vi vara optimistiska och hoppas på en lösning, sade Telias chef för konsumentaffären Jonas Hasselberg till Dagens Media.

Konflikten innebar att 1,5 miljoner tittare riskerade att missa VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike. Men så i fredags – bara timmar innan avspark – nådde parterna en överrenskommelse.

– Sådana här förhandlingar kan i perioder vara dramatiska och offentliga, men i fredags kom vi överens om ett bra avtal för båda parter, och framför allt för tittarna som faktiskt är dem som vi gör tv-program för. Det var såklart fantastiskt skönt för så många att avtalet blev klart i tid för matchen. Det blev ju dessutom en otrolig match där Sverige tog hem segern i sista minut – en bragdmatch som utan tvekan kommer gå till fotbollshistorien. Att hela svenska folket kunde samlas och se det var fantastiskt, säger Discoverys presschef Dan Panas till Dagens Media.

– Vi är glada att vi är överens. Det har varit väldigt tuffa och svåra förhandlingar. Men vi hittade en väg framåt där båda är nöjda. Vi hoppas även att alla tv-tittare är nöjda, sade Jonas Hasselberg till Nöjesbladet i fredags.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.