Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJust nu kan du uppleva tekniska problem på dagensmedia.se. Vi jobbar för fullt med att åtgärda dessa!

Rörligt

Telia fortsatt intresserat av Bonnieraffären – trots kritiken

Publicerad: 12 Juni 2018, 06:59
Uppdaterad: 12 Juni 2018, 11:14

"Förhandlingarna fortsätter enligt plan. Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet nu är priset", säger källan till SvD Näringsliv. Foto: Press

Förhandlingarna mellan Telia Company och Bonnier Broadcasting fortsätter trots invändningar från huvudägaren staten.


Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier Broadcasting

I slutet av maj bekräftade Telia att det förs samtal med Bonnier Broadcasting om ett potentiellt förvärv av TV4, C More och finska MTV3. Det meddelade telekomföretaget efter att Resumé publicerat uppgifter om att Telia skulle sitta i slutförhandlingar med mediebolaget. Enligt tidningen skulle prislappen ligga på 10–12 miljarder kronor. Efter medieuppgifterna handelsstoppades Telias aktie på börsen.

Telias huvudägare staten, som innehar 37 procent av aktierna, ska dock ha protesterat mot den planerade miljardaffären. Men enligt en källa till SvD Näringsliv, med ”god inblick i förhandlingarna”, är Telia fortsatt fast besluten om att få affären i hamn. Och planen är fortfarande att presentera en affär före midsommar:

”Förhandlingarna fortsätter enligt plan. Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet nu är priset”, säger källan till tidningen.

Telias kommunikationsdirektör, Peter Borsos, säger till SvD Näringsliv att det viktiga är att följa de ägarstyrningsregler som finns:

”I Telia som i alla andra bolag är det styrelsen som bestämmer.”

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier Broadcasting

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev